Foto av Bondomelett med sparris och kalkonbacon från WW ViktVäktarna

Bondomelett med sparris och kalkonbacon

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En mycket god och matig omelett med potatis, sparris och kalkonbacon. Passar perfekt om du har kokt potatis över.

Ingredienser

Potatis

400 g

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Sparris

1 knippe(n)

Kalkonbacon

100 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Ägg

8 st

Mjölk 0,5%

1 dl

Salt

½ tsk

Peppar

2 krm

Persilja

½ dl, färsk hackad

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
  2. Skala och skiva lök. Skär eller knäck bort det hårda längst ner på sparrisen och dela dem därefter i mindre bitar. Strimla bacon.
  3. Hetta upp margarin i en stor panna och bryn potatis, lök och sparris några minuter. Lägg i bacon.
  4. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och persilja. Häll smeten över potatis, lök, sparris och bacon. Rör långsamt tills omeletten börjar bli fast. Servera.