Foto av Bönsallad med couscous från WW ViktVäktarna

Bönsallad med couscous

6
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En smarrig sallad med mycket citrussmak som passar till det mesta. Ät den som den är på picknick, servera den till grillad halloumi eller en bit kött eller ha den på sommarens buffé.

Ingredienser

Couscous, okokt

2 dl

Gröna bönor

100 g

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Aprikoser, torkade

4 st

Rapsolja

2 msk

Apelsin

1 st

Citron

1 st

Sallad

4 dl, romansallad

Mynta

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka couscous.
  2. Dela bönorna i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 10 min. Strimla lök och skär aprikoser i mindre bitar.
  3. Blanda olja, 2 msk pressad apelsin, 1 msk pressad citron, krydda med salt och peppar. Riv ev i lite citronskal.
  4. Blanda couscous, bönor, lök, aprikoser och sallad i en skål. Ringla över dressingen och strö över mynta. Ställ kallt i 30 min före servering.
  5. Servera på buffébordet eller till grillat.