Foto av Borlottisoppa med parmesanost från WW ViktVäktarna

Borlottisoppa med parmesanost

7
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Snabb, smarrig och superenkel soppa.

Ingredienser

Salladslök

2 st

Olivolja

2 tsk

Vitlök

½ klyfta(or)

Grönsaksbuljong

4 dl

Broccoli

stånd

Basilika

2 tsk, hackad, färsk

Borlottibönor, konserv

1½ dl

Bröd ljust/vitt

1 skiva(or)

Spenat, färsk

1 dl

Parmesanost

1½ msk

Instruktioner

  1. Skala och strimla salladslök och fräs i olja i en kastrull. Pressa i vitlök. Häll på buljong. Skär broccoli i bitar och lägg ner. Låt puttra en liten stund så att broccolin precis mjuknar. Rör i basilika. Häll i bönor och låt bli varma. Smaka av med salt och peppar. Dela brödet i bitar och rosta det i en torr stekpanna. Rör ner spenat i soppan. Lägg ner bröd i soppan och strö över parmesanost. Krydda med salt och peppar.