Foto av Bottenlös köttfärspaj från WW ViktVäktarna

Bottenlös köttfärspaj

13
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En paj utan pajskal – är det fortfarande en paj? Oavsett vad vi kallar det är det gott ska du veta! Köttfärs smaksatt med ajvar, äggstanning med lagrad ost och så tunt skivad zucchini.

Ingredienser

Rapsolja

1 tsk

Nötfärs 5%

400 g

Ajvar relish

2 dl

Ägg

4 st

Gräddmjölk 6%

3 dl

Ost riven 17%

150 g, lagrad

Rapsolja

1 tsk

Zucchini (squash)

1 st, liten

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Värm olja i en panna och stek färsen. Blanda ner ajvar och smaka av med salt och peppar.
  3. Vispa ihop ägg, gräddmjölk och ost.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, (Ø ca 24 cm) och olja in kanterna. Lägg i färsen och häll över äggstanningen.
  5. Hyvla remsor av zucchini med osthyvel och fördela över ytan. Salta och peppra lätt och sätt in i mitten av ugnen tills den stelnat, ca 35-40 minuter.
  6. Servera med sallad.

Anteckning

Gör dubbel sats i en stor form. Låt kallna, skär i rutor och packa som matsäck till utelunchen. Supergod även kall!