Foto av Snabb bouillabaisse från WW ViktVäktarna

Snabb bouillabaisse

2
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Den klassiska fisksoppan från Frankrike med saffran och musslor. Soppan passar lika bra på buffébordet som till lunch eller till en festmåltid.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Saffran

½ pkt

Timjan

½ tsk, torkad

Paprikapulver

1 krm

Torsk

300 g

Fiskbuljong

5 dl

Krossade tomater

½ förp

Musslor konserv

1 dl

Persilja

1 msk, färsk, hackad

Lagerblad

1 st

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull ca 2 minuter.
  2. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare 1 minut.
  3. Skär fisken i bitar och lägg dem i kastrullen. Häll på buljong, tomater med sitt spad och musslor. Lägg i persilja och lagerblad.
  4. Låt alltsammans koka på svag värme under lock till fisken är kokt, ca 10 minuter. Smaksätt mer om det behövs.