ViktVäktarna - Boveteotto med ugnsbakade tomater

Boveteotto med ugnsbakade tomater

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Som risotto fast med bovete. Supergott tillsammans med ugnsbakade tomater och basilika.

Ingredienser

Cocktailtomater

500 g

Rapsolja

1 tsk

Balsamvinäger

2 msk

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Bovete, okokt

250 g

Vatten

7½ dl

Grönsaksbuljongtärning

1½ st

Basilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg tomater på en ugnsplåt. Ringla olja och balsamvinäger över tomaterna och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugn i 8-10 minuter.
  3. Skala och hacka lök och stek glansig i olja. Tillsätt pressad vitlök, stek vidare i 1 minut och tillsätt sedan bovete, vatten och buljongtärning. Rör om ofta tills all vätska har absorberats och bovetet är mjukt, det tar cirka 12-14 minuter.
  4. Rör ner de ugnsstekta tomaterna och basilika vid serveringen.