ViktVäktarna - Bräserad torsk med tomatrisoni

Bräserad torsk med tomatrisoni

6
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Denna one-pot-pasta med bräserad torsk, oliver och kapris är precis lika god som den är snygg! Helt enkelt en rätt som imponerar på de flesta utan att på något sätt köra slut på kocken.

Ingredienser

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

3 klyfta(or)

Stjälkselleri

3 st

Olivolja

2 tsk

Fänkålsfrön

1½ msk

Pasta okokt (risoni)

340 g

Krossade tomater

2 förp

Vatten

9 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Oliver i saltlag

70 g

Kapris

2 msk

Torsk

1200 g, 8 bitar

Citron

2 st

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök. Tärna selleri smått.
  2. Värm olja i en djup panna och fräs lök och selleri tills det mjuknat, ca 10 minuter. Tillsätt vitlök, fänkålsfrön, risoni och låt steka ca 2 minuter under omrörning. Blanda ner krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sedan sjuda under lock 15 minuter.
  3. Halvera oliver och blanda ner tillsammans med kapris i risonin, låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Krydda fisken med salt och peppar och riv över citronskal. Lägg i pannan, skeda på lite av tomatsåsen och låt bräsera under lock tills fisken är precis klar, ca 6-8 minuter. Servera med citronklyftor.

Anteckning

För extra goda rester rekommenderar vi att inte tillaga den fisk ni inte ska äta. Lägg istället undan hälften av risonin och tillaga från steg 4 när det ska njutas av rester! Tillsätt gärna också en liten skvätt vatten vid uppvärmningen. Vill du spara risonin håller den sig god upp till 3 månader i frysen.