Foto av Broccoli- och kasslergratäng från WW ViktVäktarna

Broccoli- och kasslergratäng

7
Point(s)
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god gratäng som tillagar sig själv i ugnen. Kasslerns sälta smakar gott tillsammans med den milda broccolin.

Ingredienser

Potatis

400 g

Broccoli

1 stånd, buketter

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Kassler (fett bortskuret)

500 g

Rapsolja

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Persillade

1 msk

Ost riven 17%

4 msk, lagrad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva potatis i tunna skivor. Koka i lättsaltat vatten tills lagom mjuka.
  3. Dela broccolin i buketter. Skala och hacka lök och vitlök, dela tomaterna och strimla kasslern. Hetta upp oljan i ett stekjärn och fräs lök, vitlök, kassler, broccoli och tomat i några minuter. Tillsätt grädde och mjölk och lägg sist i den kokta potatisen. Krydda med salt, svartpeppar och persillade. Häll över i ugnsfast form och strö på ost. Gratinera i ugn i ca 15 minuter.
  4. Servera gratängen med sallad.
  5. Tips! Önskas annan smaksättning kan du byta ut persilladen mot någon örtkrydda.