Foto av Broccolibiffar med salladsost från WW ViktVäktarna

Broccolibiffar med salladsost

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarriga vegetariska biffar med fetaost och krämig tzatziki! Denna goda rätt är till för alla som vill äta lite mer grönt, vilket är bra både för hälsan och miljön.

Ingredienser

Potatis

200 g

Schalottenlök

1 st

Ris, okokt

1 dl, avorioris

Olivolja

2 tsk

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Broccoli

1 stånd

Salladsost (feta) 10%

100 g

Ägg

1 st

Potatismjöl

1 msk

Oregano

1 msk, färsk, finhackad

Olivolja

2 tsk

Romansallad

½ st

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Yoghurt naturell 3%

5 dl

Gurka

½ st

Vitlök

2 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Låt yoghurten filtreras genom ett kaffefilter. Riv gurkan och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda sedan med yoghurt och pressad vitlök, smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och skär potatisarna i mindre bitar och koka dem.
  3. Finhacka löken och fräs tillsammans med riset i olja. Häll på vatten och smula i buljongtärning. Koka upp och sjud på svag värme enligt anvisning på risförpackningen eller tills vätskan kokat in.
  4. Hacka broccoli och smula salladsosten. Mosa de kokta potatisarna i en skål och blanda i riset. Tillsätt broccolihack, salladsost och ägg. Rör ner potatismjöl och krydda med oregano, salt och peppar. Forma till biffar och stek dem i olja tills de fått fin färg. Servera med tzatziki, sallad, tomater och bönor.
  5. Tips! Blanda majs, rödlök och avokado i salladen om du vill ha den ännu matigare. Passar även bra att ringla över en vinägrette på olja, vinäger och örtkryddor.