Foto av Broccolifylld kyckling med paprikasås från WW ViktVäktarna

Broccolifylld kyckling med paprikasås

8
6
4
SmartPoints per portion
Total tid
0 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Läcker kyckling fylld med broccoli, cottage cheese och basilika. Tillsammans med en paprika och tomatsås blir denna rätt riktigt god!

Ingredienser

Paprika

1 st

Olivolja

1 tsk

Tomat

1 st

Vitlök

½ klyfta(or)

Chilipeppar

st, röd/röda

Grönsaksbuljongtärning

st

Broccoli

stånd

Kycklingbröstfilé

150 g

Cottage cheese, naturell 1,5%

4 msk

Basilika

½ msk, färsk, hackad

Vitlök

½ klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Matvete okokt

dl

Bladspenat

1 dl

Sugar snaps

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera paprikan och pensla skinnet med olivolja. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och grilla den tills den börjar bli riktigt mörk. Ta ut och dra bort skinnet. Lägg paprikan i en mixer. Dela tomaten och lägg ner tillsammans med vitlök, chili, 2 msk vatten och smulad buljongtärning. Mixa till en sås och smaka av. Dela broccoli i mindre buketter och koka riktigt mjuk i saltat vatten. Lägg kycklingen mellan två bitar plastfolie. Banka ut den tunt. Mosa sönder broccoli med cottage cheese och basilika. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar. Lägg fyllningen på ena sidan av kycklingen och rulla ihop. Fäst med en tandpetare. Pensla med olivolja och lägg i en ugnsfast form. Sänk ugnsvärmen till 200°, ställ in kycklingen i ca 20 min. Koka matvete. Blanda matvete med babyspenat och sugar snaps. Lägg upp på tallrik tillsammans med kyckling och ringla på sås.