Foto av Broccolipaj med ädelost och linser från WW ViktVäktarna

Broccolipaj med ädelost och linser

9
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Med kikärter i pajdegen och linser i fyllningen får du gott om protein i denna lakto-ovo-vegetariska paj, dessutom är den riktigt krispig och god! Ädelosten kan du byta till feta, chèvre eller västerbottensost om du hellre vill ha det.

Ingredienser

Kikärter, konserv

100 g

Havregryn

1 dl

Margarin 80%

25 g

Vatten

1 msk

Broccoli

1 stånd

Lök

1 st, röd/röda

Gröna kokta linser

1 förp, avrunnen/avrunnet

Ädelost 30%

100 g

Ägg

3 st

Gräddmjölk 6%

3 dl

Persillade

1 tsk, eller örtagårdskrydda

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa kikärter, havregryn, margarin och vatten till en deg, låt vila en stund i kylen. Kavla ut till en tunn pajbotten mellan 2 bakplåtspapper. Lägg över och tumma in den i en pajform (Ø ca 24 cm). Nagga med gaffel och sätt in i ugnen 10 minuter. Sänk därefter ugnen till 175°.
  3. Skär broccolin i mindre bitar. Förväll den 3-4 minuter i kokande lättsaltat vatten. Skär löken i tunna klyftor. Fördela broccoli, lök och avrunna linser i pajskalet. Smula över osten.
  4. Vispa ihop ägg, gräddmjölk, kryddor och lite salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Lägg på tomater. Sätt in i ugnen ca 35-40 minuter.

Anteckning

Pajen kan med fördel serveras ljummen eller avsvalnad. Servera gärna med en härlig grönsallad, gärna med groddar eller skott.