Foto av Broccolipaj med kalkon från WW ViktVäktarna

Broccolipaj med kalkon

9
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kan du motstå denna underbara paj med broccoli, kalkonkött och squash?

Ingredienser

Margarin 80%

50 g

Kvarg naturell 1%

1¼ dl

Vetemjöl

1 dl

Grahamsmjöl

1 dl

Vatten

2 msk

Kalkonkött rökt

150 g

Lök

1 st, röd/röda

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Timjan

1 tsk

Broccoli

3 dl

Cocktailtomater

9 st

Ägg

2 st

Mjölk 0,5%

2 dl

Salt

1 tsk

Vitpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Blanda samman margarin, kvarg, mjöl och kallt vatten till en deg. Låt vila i kylskåp ca 30 min. Klä en pajform med degen. Grädda 200° i knappt 10 min. Skär kalkonköttet i tärningar. Skär lök, squash och vitlök i skivor. Fräs lök, squash och vitlök i olja, blanda ner kalkonkött och timjan.
  2. Vispa samman ägg och mjölk, smaksätt med salt och peppar. Fördela den frästa blandningen och tomaterna i det förgräddade pajdegsskalet, tillsätt broccolibuketter (tinade eller färska). Häll över äggstanningen. Grädda i 35-40 min i 200°.