Foto av Broccolipaj från WW ViktVäktarna

Broccolipaj

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Prova denna variant av pajskal där keso ingår. Här ges förslag på fyllning av broccoli och purjolök, men ta fram skaparglädjen och våga prova alternativa fyllningar.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

2 msk

Cottage cheese, naturell 4%

3 msk

Grahamsmjöl

1 dl

Vetemjöl

1½ dl

Broccoli

250 g

Purjolök

1 bit(ar)

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

2 dl

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Tomat

3 st

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Blanda margarin och keso med de båda mjölsorterna. Tryck ihop degen till en boll och låt den vila kallt ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en pajform med 23 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
  3. Strimla purjolök. Koka broccoli och purjolök mjuka i lite lättsaltat vatten. Låt rinna av.
  4. Vispa samman ägg och mjölk med lite salt och peppar. Lägg broccoli och purjolök i pajskalet och häll över äggblandningen.
  5. Skiva tomater och lägg på som en krans och strö över riven ost. Grädda i 30 min.