ViktVäktarna - Broccolipaj

Broccolipaj

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att ersätta lite av matfettet med cottage cheese är både gott och sparar Points! Denna goda och enkla paj har vi fyllt med purjo, broccoli och tomat och den funkar precis lika bra som middag som till en del av en buffé.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

2 msk

Cottage cheese, naturell 4%

3 msk

Grahamsmjöl

1 dl

Vetemjöl

1½ dl

Broccoli

250 g

Purjolök

1 bit(ar)

Rapsolja

1 tsk

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

3 dl

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Cocktailtomater

250 g

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Blanda margarin och cottage cheese med de båda mjölsorterna. Tryck ut degen i en pajform (ca 23 cm i diameter). Täck med plastfolie och låt vila i kylen 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Sätt in pajen i ugnen ca 10 minuter.
  4. Strimla purjolök och skär broccoli i små buketter, strimla stammen. Fräs i olja i en panna tills de fått lite färg. Lägg över i pajskalet.
  5. Vispa samman ägg och mjölk med salt och peppar. Häll äggblandningen över grönsakerna i pajskalet.
  6. Halvera tomater och fördela ut på pajen. Strö över riven ost och sätt in i ugnen tills den stelnat, ca 30 minuter.