ViktVäktarna - Broccolipizza med rostade tomater och parmaskinka

Broccolipizza med rostade tomater och parmaskinka

7
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk pizza i all ära, men hur kul (och smart) är det inte med dessa varianter där bottnen är baserad på grönsaker? Här har vi en broccoli- och parmesanbotten som ger mycket smak till hela pizzan och passar helt perfekt till fyllningen!

Ingredienser

Cocktailtomater

250 g

Honung, flytande

2 tsk

Flingsalt

1 tsk

Chili flakes

½ tsk

Broccoli

2 stånd

Ägg

2 st

Fiberhusk

2 msk

Parmesanost

50 g

Mozzarella

75 g

Lufttorkad skinka

100 g, parma

Ruccola

70 g

Basilika

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° och varmluft.
  2. Halvera tomater och lägg på en plåt med bakplåtspapper, blanda med honung, salt och chili flakes. Sätt in i ugnen tills de fått lite färg och mjuknat något, ca 30 minuter.
  3. Riv eller mixa broccolin i en matberedare. Blanda med ägg, fiberhusk, parmesan, salt och peppar. Blanda ihop till en fast massa.
  4. Bre ut så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
  5. Ta ut och lägg på riven mozzarella och de torkade tomathalvorna. Sätt in igen tills osten fått fin färg, ca 5-7 minuter.
  6. Toppa med parmaskinka, ruccola och basilika.