Foto av Broccolisoppa toppad med bacon och ädelost från WW ViktVäktarna

Broccolisoppa toppad med bacon och ädelost

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ädelost passar helt perfekt till denna broccolisoppa. Kombinationen med bacon gör den extra spännande.

Ingredienser

Broccoli

3 stånd, ca 500 g

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vatten

6 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Citron

½ st

Bacon

4 skiva(or)

Fraiche 8%

3 msk

Ädelost 30%

6 msk

Instruktioner

  1. Skär broccolin i mindre bitar och finhacka löken. Bryn löken i margarin i en gryta. Tillsätt broccoli, vatten och buljongtärningar. Låt det koka i ca 20 minuter. Mixa soppan slät. Häll i grädde och pressa i saften från citron. Smaka av med salt och peppar. Lägg bacon på hushållspapper och stek den i mikron. Rör samman ädelost och fraiche. Krydda med salt och peppar. Servera soppan med en klick ädelostkräm. Dela baconen i mindre bitar och strö över.