Foto av Bröd- och örtpanerad torsk med varm potatis- och ärtsallad från WW ViktVäktarna

Bröd- och örtpanerad torsk med varm potatis- och ärtsallad

8
7
3
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Torsk med ett bröd- och örttäcke serverad med en varm potatissallad med ärter.

Ingredienser

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

2 skiva(or)

Mynta

1 msk, hackad

Basilika

1 msk, hackad

Bladpersilja

1 msk, hackad

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

½ st, skal

Olivolja

1 msk

Torsk

500 g

Potatis

600 g, delikatesspotatis

Gröna ärter

100 g

Salladslök

3 st

Bladpersilja

1 msk

Senap

1 msk, grovkornig

Citron

½ st, saft

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg bröd i en matberedare och kör till grova smulor. Blanda ner örter, pressad vitlök, rivet citronskal och olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka potatis. Blanda ner ärter när det återstår 1 min.
  4. Lägg bakplåtspapper i en ugnsfast form och lägg på torsken. Salta, peppra och toppa med brödsmulorna. Tillaga i ugn ca 10 min tills fisken är klar.
  5. Lägg potatis, ärter och persilja i en skål. Blanda ihop senap och pressad citron och ringla över. Servera till torsken.