Foto av Bruschetta med rostad paprika från WW ViktVäktarna

Bruschetta med rostad paprika

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Bruschetta - en omtyckt förrätt som kan varieras i oändlighet. Här med tomat, paprika och vitlök. Chilin ger extra sting åt denna goda rätt.

Ingredienser

Bröd grovt

4 skiva(or), á 35 g, (gärna lantbröd)

Olivolja

3 tsk

Paprika

2 st, gul och röd

Tomat

4 st, plommontomat

Lök

1 st, gul/gula, ca 1 dl hackad

Vitlök

5 klyfta(or), 3-5 klyftor

Chilipeppar

1 tsk, färsk, hackad

Balsamvinäger

2 tsk

Instruktioner

  1. Hacka paprika och fräs det några minuter i 1 tsk olja tillsammans med 1 msk hackad vitlök och chili. Lägg sedan över det i en bunke. Hacka lök och tomat och blanda med de frästa grönsakerna, smaka av med vinäger, salt och svartpeppar. Pensla brödet med 2 tsk olja och grilla det på grilljärn, kolgrill eller i het ugn tills det blivit knaprigt. Gnugga brödet med de två resterande vitlöksklyftorna, lägg upp på fat och toppa med paprikasalladen. Tips – Denna rätt blir ett perfekt tilltugg om bröder delas i mindre bitar.