ViktVäktarna - Brysselkålssallad med russin och hasselnötter

Brysselkålssallad med russin och hasselnötter

4
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Strimlad, rå brysselkål smakar ljuvligt! Här tillsammans med russin, rostade hasselnötter och en citron- och senapsdressing. Riktigt gott på julbordet.

Ingredienser

Brysselkål

500 g

Lök

½ st, röd/röda

Russin

2 dl

Olivolja

2 msk

Citron

1 st

Senap (dijon)

1 msk

Hasselnötter

1 dl

Instruktioner

  1. Finstrimla brysselkål och lök med en mandolin. Lägg i en stor skål tillsammans med russin.
  2. Vispa ihop olja, 2 ½ msk pressad citron, 1 tsk rivet citronskal och senap och smaka av med salt och peppar. Ringla över salladen.
  3. Rosta nötterna i en torr panna, hacka dem och lägg på salladen.