ViktVäktarna - Bubble pizza med peperoni

Bubble pizza med peperoni

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En rolig variant på pizza från USA där degen formas till små bollar och läggs i en gjutjärnspanna. Sen fylls det på med en smarrig tomatsås, oliver, pepperoni och givetvis mozzarella. Hur festligt som helst!

Ingredienser

Grekisk yoghurt 0%

180 g

Vitlökspulver

1 tsk

Svartpeppar

½ tsk

Vetemjöl

180 g, självjäsande

Tomater, passerade

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Basilika

2 msk, färsk

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Salami 33%

40 g, pepperoni

Rapsolja

1 msk

Mozzarella

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop yoghurt med vitlökspulver, svartpeppar och mjöl. Knåda tills du får en smidig deg och dela upp degen i små bollar (ca 1 msk/boll).
  3. Kör passerade tomater, riven vitlök och lite basilika i en mixer till en slät sås. Smaka av med lite salt och peppar. Skiva oliver och peperoni.
  4. Pensla en gjutjärnspanna med olja och lägg ut bollarna i en jämnt lager (det är ingen fara om det är lite mellanrum mellan dem). Häll tomatsåsen över degbollarna. Fyll på med oliver och peperoni. Riv isär mozzarellan och fördela jämnt över pizzan.
  5. Sätt in i ugnen tills den är färdigbakad och gyllene, ca 30 minuter.