Bulgogi med gochujangmajonnäs
10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bulgogi betyder eldkött på koreanska, helt enkelt för att det är kött som grillas över öppen eld. Här är det dock inget kött (och ingen öppen eld heller för den delen) du har att göra med, utan tunt skivad tofu som steks på hög värme i en härlig päron- och sojasås och sedan serveras i salladsblad. Hur gott som helst!
Ingredienser
Tofu, fast
400 g
Sushiris
1½ dl
Majonnäs, vegansk
3 msk
Gochujang (chilipasta)
½ msk
Risvinäger
1 tsk
Ingefära
1 tsk
Päron
1 st
Japansk soja
½ dl
Chilisås, tomat
2 msk
Mirin (sött risvin)
2 msk
Risvinäger
1 msk
Gochujang (chilipasta)
1 msk
Sesamolja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta(or)
Majsstärkelse (redning)
3 msk
Rapsolja
1 msk
Gemsallad
2 huvud(en), hjärtsallad
Kimchi
2 dl
Salladslök
2 st
Sesamfrön
2 tsk, rostade