ViktVäktarna - Bulgogi med gochujangmajonnäs

Bulgogi med gochujangmajonnäs

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bulgogi betyder eldkött på koreanska, helt enkelt för att det är kött som grillas över öppen eld. Här är det dock inget kött (och ingen öppen eld heller för den delen) du har att göra med, utan tunt skivad tofu som steks på hög värme i en härlig päron- och sojasås och sedan serveras i salladsblad. Hur gott som helst!

Ingredienser

Tofu, fast

400 g

Sushiris

1½ dl

Majonnäs, vegansk

3 msk

Gochujang (chilipasta)

½ msk

Risvinäger

1 tsk

Ingefära

1 tsk

Päron

1 st

Japansk soja

½ dl

Chilisås, tomat

2 msk

Mirin (sött risvin)

2 msk

Risvinäger

1 msk

Gochujang (chilipasta)

1 msk

Sesamolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Majsstärkelse (redning)

3 msk

Rapsolja

1 msk

Gemsallad

2 huvud(en), hjärtsallad

Kimchi

2 dl

Salladslök

2 st

Sesamfrön

2 tsk, rostade

Instruktioner

  1. Lägg tofu mellan hushållspapper och sätt något tungt på så att vätskan pressas ut.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda ihop majonnäs, ½ msk gochujang, 1 tsk vinäger och ingefära. Smaka av med lite japansk soja eller salt.
  4. Riv päron fint och blanda ihop med soja, chilisås, mirin, 1 msk vinäger, 1 msk gochujang, sesamolja och finriven vitlök.
  5. Skär upp tofu i 2 mm-tjocka skivor och vänd i majsredning.
  6. Hetta upp olja i en panna och stek tofun i omgångar tills den fått ordentligt med färg. Häll på päron- och sojasåsen och låt den koka in något.
  7. Fyll salladsbladen med ris, tofu, gochujangmajonnäs, finhackad kimchi, strimlad salladslök och sesamfrön.