Foto av Bulgogiwok från WW ViktVäktarna

Bulgogiwok

11
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad rätt där lövbiff och lök wokas tillsammans med en otroligt god sojasås och sedan får sällskap av spenat och nudlar. En riktig vardagsfavorit!

Ingredienser

Lök

1 stor(t)/stora, gul

Lövbiff

500 g

Äggnudlar okokta

200 g

Japansk soja

4 msk

Mirin (sött risvin)

4 msk

Sesamolja

½ tsk

Kinesisk soja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chili flakes

2 tsk

Rapsolja

1 tsk

Spenat, färsk

150 g

Sesamfrön

1 msk

Instruktioner

  1. Skär löken i tunna klyftor. Strimla köttet.
  2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Blanda ihop japansk soja, mirin, sesamolja, kinesisk soja, finriven vitlök och chili flakes.
  4. Hetta upp olja i en djup panna och stek löken ett par minuter. Tillsätt köttet och såsen och låt steka med några minuter. Blanda ner nudlar, spenat och sesamfrön och låt allt bli varmt.