ViktVäktarna - Citron- och örtbulgur

Citron- och örtbulgur

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En fräsch sallad som passar till en massa, men kanske allra godast till något ordentligt kryddat och grillat kött eller lax och en sval yoghurtsås. Eller varför inte bjuda på en härlig mezebuffé och ha denna sallad som en del i den, istället för tabbouleh.

Ingredienser

Bulgur, okokt

2 dl

Bladpersilja

½ knippe(n)

Koriander

½ knippe(n)

Mynta

½ knippe(n)

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka persilja, koriander och mynta.
  3. Blanda ner örter i bulgurn. Riv över skal och pressa över saft från citron. Blanda ihop allt.

Anteckning

Vill du ha den glutenfri är det gott att byta ut bulgur till quinoa.