Foto av Bulgur med spenat och tofu från WW ViktVäktarna

Bulgur med spenat och tofu

7
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En enkel, snabb och god vegetarisk vardagsrätt.

Ingredienser

Lök

1 st, liten

Rapsolja

1 tsk

Bladspenat

250 g, fryst

Tofu

100 g

Feferoni

2 st

Bulgur, okokt

½ dl

Vatten

2½ dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Garam masala

1 tsk

Citron

1 klyfta(or), 1 ½ tsk

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken så att den blir genomskinlig. Tillsätt spenat och lägg på locket. Tillaga cirka 10 minuter.
  2. Skär tofun i tärningar och skiva feferonin. Blanda ner bulgur, tofu och feferonin i spenatröran och späd med vatten och buljongtärning.
  3. Krydda med garam masala och lägg på locket. Tillaga cirka 10 minuter.
  4. Avsluta med att pressa över citron, smaka av med salt och peppar.