Foto av Bulgur- och räkwok från WW ViktVäktarna

Bulgur- och räkwok

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Räkwok med grönsaker och linser. Bulgurn till ger bra mättnadskänsla och god smak, och kom ihåg att pressa lite citronsaft över.

Ingredienser

Röda torra linser

½ dl

Bulgur, okokt

2 dl

Fraiche 5%

2 dl

Sweet chilisås

1 dl

Rapsolja

2 tsk

Wokgrönsaker

600 g, färska eller frysta

Skalade räkor

8 dl

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda fraiche med hälften av chilisåsen, smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
  4. Hetta upp olja i en wok eller djup panna och woka bulgur, grönsaker och linser i ett par minuter. Tillsätt räkor och resterande chilisås och vänd runt, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Servera woken med den kalla såsen och gärna ett par citronklyftor.

Anteckning

Du kan byta ut räkorna mot exempelvis kräftstjärtar, färdiggrillad kyckling, quornbitar eller strimlad skinka.