Foto av Bulgursallad med rostad lök från WW ViktVäktarna

Bulgursallad med rostad lök

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En riktigt smarrig sallad med bulgur, grillad paprika och rädisor, toppad med russin, mynta och rostad lök.

Ingredienser

Bulgur, okokt

2½ dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Rädisor

10 st

Grillad paprika i lag (utan olja)

200 g

Olivolja

1 msk

Citron

½ st

Russin

½ dl

Mynta

1 kruka(or)

Rostad lök

3 msk

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt en buljongtärning koka med så får bulgurn en riktigt god smak. Häll upp bulgurn i en stor skål och låt svalna. Rör om då och då så att den inte klibbar ihop. Salta och peppra.
  2. Skiva rädisor tunt, dela paprika i bitar och blanda ner i bulgurn.
  3. Ringla över olja, pressa över citron och toppa med russin, grovhackad mynta och rostad lök.

Anteckning

En klick grekisk yoghurt passar utmärkt till.