Foto av Bulgursallad med rostade rödbetor från WW ViktVäktarna

Bulgursallad med rostade rödbetor

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling och bulgur med hjälp av morötter och rödbetor gör denna sallad matigare. Gott och mättande!

Ingredienser

Bulgur, okokt

1 dl

Kycklingbröstfilé

250 g

Rödbetor, färska

6 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Salladsost (feta) 10%

50 g

Ruccola

1 dl

Instruktioner

  1. Tillaga bulgurn. Skala och dela rödbetor och morötter i jämnstora bitar. Lägg dem i en ugnsform, strö över salt och ringla över 1 tsk olja. Tillaga i ugn 225° ca 20 min. Tärna fetaosten, ta ut formen och strö över osten. Sätt in i ugnen ytterligare ca 10 min. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar, stek i resterande olja. Ta ut formen och blanda ner ruccola och bulgur. Servera med kyckling.