ViktVäktarna - Bulgursallad med ugnsrostade grönsaker och limedressing

Bulgursallad med ugnsrostade grönsaker och limedressing

4
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
En perfekt sallad att ha med på picknicken, eller som tillbehör på grillkvällen!

Ingredienser

Paprika

2 st

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

4 tsk

Bulgur, okokt

2½ dl

Lime

2 st

Paprikapulver

½ tsk

Chili flakes

½ tsk

Basilika

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva paprika, zucchini, aubergine och rödlök tunt. Blanda med pressad vitlök, 2 tsk olja, salt och peppar och tillaga i ugn ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning, häll av vattnet och låt svalna.
  4. Blanda ihop bulgur med grönsakerna, pressa över lime, häll på 2 tsk olja och krydda med salt, peppar, paprikapulver och chili. Blanda ner grovhackad basilika i salladen och låt gärna dra ca 30 minuter.