Foto av Burgare à la yakiniku från WW ViktVäktarna

Burgare à la yakiniku

15
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Burgare med asiatiska influenser. Serveras med de vanliga tillbehören och en suveränt god dressing. Tillåter vädret så blir de ännu godare grillade!

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

2 tsk, 1-2 tsk färskriven

Japansk soja

1 msk, japansk

Socker

½ tsk

Sesamolja

1 tsk

Salt

½ tsk

Svartpeppar

2 krm

Rapsolja

2 tsk

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Majonnäs, lätt 30%

1 msk

Chilisås, tomat

2 msk

Gurkmix

2 msk

Romansallad

½ st

Lök

1 st, gul/gula

Tomat

2 st

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Instruktioner

  1. Blanda samman färs, finhackad vitlök, riven ingefära, soja, socker, sesamolja, salt och peppar. Forma till hamburgare och stek i olja.
  2. Blanda samman dressing på matlagningsyoghurt, majonnäs, chilisås, bostongurka, salt och vitpeppar.
  3. Skölj och dela salladsbladen, skala och skiva lök, skiva tomat. Värm eller rosta bröden så att de blir lite krispiga.
  4. Lägg salladsblad på brödet, klicka på lite dressing, lägg på burgare, lök och tomat och toppa med överdelen av brödet.
  5. Tips! Vill du ha lite mer sting i burgaren, var mer generös med kryddningen.