ViktVäktarna - Burgare med äpple och ädelost

Burgare med äpple och ädelost

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig nötfärsburgare med ädelost, rödlök och äpple - en helt ljuvlig kombo!

Ingredienser

Lök

½ st, gul/gula

Nötfärs 5%

500 g

Ägg

1 st

Ädelost 30%

50 g

Rapsolja

2 tsk

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Rågkaka (polarbröd)

4 st

Spenat, förvälld/fryst

50 g

Instruktioner

  1. Finhacka gul lök och blanda ihop med färs och ägg. Blanda ner 25 g smulad ost och smaksätt med salt och peppar. Forma till 4 hamburgare.
  2. Värm olja i en panna och stek burgarna tills de fått fin färg och är genomstekta.
  3. Skiva upp äpple och lök tunt.
  4. Rosta bröden och lägg på spenat, äpple och burgarna. Toppa med lök och resterande ost.