ViktVäktarna - Burgare med halloumi och ostronskivling

Burgare med halloumi och ostronskivling

13
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem har sagt att en burgare måste vara någon slags köttfärs mellan två brödhalvor? Här har vi en grym burgare med halloumi, "pulled" ostronskivling och en chipotlesås som är hur god som helst!

Ingredienser

Ostronskivling

500 g

Rapsolja

2 tsk

Fraiche 5%

1 dl

Chipotlepasta

1 msk

Halloumi

200 g

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Sallad

4 dl, machésallad och ruccola

Instruktioner

  1. Dra isär ostronskivlingen i långa remsor.
  2. Värm olja i en panna och stek svampen tills den fått ordentligt med färg. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Blanda ihop fraiche och chipotlepasta.
  4. Skiva halloumi och stek i en torr, het panna på båda sidor.
  5. Stek insidorna på bröden och fyll med sallad, halloumi, svamp och en klick sås.