ViktVäktarna - Burgare med karamelliserad lök och chilisås

Burgare med karamelliserad lök och chilisås

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Burgare alltså! Det är alltid en bra idé! Här har vi riktigt klassiska burgare med ost, chilisås och karamelliserad lök.

Ingredienser

Lök

4 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Rapsolja

2 tsk

Ost 17%

8 skiva(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Rörsocker

1 msk

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

1 förp

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Instruktioner

  1. Skiva 2 lökar tunt och stek i margarin i en panna på låg värme minst 20 minuter.
  2. Hacka 1 lök, chili och vitlök fint och stek i 1 tsk olja. Tillsätt socker, tomatpuré och krossade tomater och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Finhacka 1 lök och blanda med färs, salta och peppra. Forma till burgare och stek i olja.
  4. Lägg burgare, ost, sås, lök och valfria grönsaker i hamburgerbröden och servera.

Anteckning

En smaksatt, gärna lite kryddig, majonnässås är gott till.