Burgare med pulled jackfruit och rotselleripommes
7
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Äntligen ett fantastiskt bra alternativ till pulled pork för alla som vill äta mer växtbaserat. Pulled jackfruit kokt länge i en ljuvlig sås av krossade tomater, bbq-sås, tabasco, vitlök och en massa goda kryddor smakar precis lika gott oavsett om du är vegetarian eller ej! Till denna grymt goda pulled jackfruitburgare serveras pommes gjorda på rotselleri, också kanske en ny bekantskap för många, men bara såå gott! Detta är en riktig fullträff för helgen alltså.
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
2 klyfta(or)
Rapsolja
2 tsk
Paprikapulver
1½ msk, rökt
Spiskummin
2 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
BBQ-sås
2 msk
Tabasco
½ tsk, ½-1 tsk
Jackfruit, rå
2 förp, avrunnen/avrunnet
Rotselleri
1000 g
Majsmjöl
2 msk
Olivolja
½ msk
Koriander
1 msk, finhackad
Bladpersilja
1 msk, finhackad
Hamburgerbröd
4 normalstor(t)/normalstora
Sallad
2 dl
Tomat
2 st
Sojayoghurt, naturell 2,3%
1 dl