Foto av Burgerbowl från WW ViktVäktarna

Burgerbowl

12
12
10
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Få har förmodligen missat poké bowltrenden som hållit i sig några år nu. Dessa innehåller ju oftast fisk, ris och en massa frukt och grönsaker. Är du inte så förtjust i, eller bara trött på, dem föreslår vi att du testar denna festliga variant på en klassisk hamburgare – fast i bowls!

Ingredienser

Picklad lök

2 medelstor(t)/medelstora, rödlök, 1 dl ättikssprit 12%, 2 dl socker och 3 dl vatten

Potatis

400 g

Rapsolja

1 tsk

Kalkonbacon

4 skiva(or)

Nötfärs 10%

400 g

Paprikapulver

1 msk, rökt

Rapsolja

2 tsk

Fraiche 8%

2 dl

Gurkmix

2 msk

Chilisås, tomat

1 msk

Sallad

70 g

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Skiva lök.
  2. Blanda ihop ättikssprit, socker och vatten tills sockret lösts upp, lägg ner löken och låt den ligga minst 30 minuter, men gärna under dagen.
  3. Sätt ugnen på 200° varmluft.
  4. Klyfta potatis och lägg i plastpåse tillsammans med olja. Blanda runt och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 20-30 minuter. Blanda runt lite då och då.
  5. Stek kalkonbacon i en torr het panna på båda sidor tills det är krispigt. Låt svalna och smula sönder.
  6. Blanda färs med paprikapulver, salt och peppar. Forma miniburgare, ca 25 g.
  7. Värm olja i en panna och stek burgarna tills de är så genomstekta du vill ha dem.
  8. Blanda ihop fraiche, bostongurka och chilisås.
  9. Lägg upp klyftpotatisen, burgarna, sallad, klyftad tomat, lök och sås i skålar. Toppa med baconströssel och servera.