Foto av Burritobowls med blomkålsris och bönor från WW ViktVäktarna

Burritobowls med blomkålsris och bönor

4
Point(s)
Total tid
20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En snabb och god rätt som funkar lika bra som lunch som till middag. Vill du ha den ännu matigare funkar det fint att blanda ner kokta svarta eller gröna linser i blomkålsriset. Det går givetvis också bra att ersätta det med vanligt ris eller annat matkorn.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Koriander

1 tsk, torkad

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Olivolja

1½ msk

Avokado

1 liten(t)/små

Svarta bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

4 dl

Rödvinsvinäger

2 tsk

Tacosås (salsa)

4 msk

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Kör blomkål i en matberedare till en grov massa.
  2. Värm rapsolja i en panna och fräs blomkålen några minuter tills det mjuknat. Lägg över i en skål och blanda ner kryddorna och en halv matsked olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva avokado.
  4. Lägg upp blomkålsriset i portionsskålar och toppa med sköljda och avrunna bönor, majs och avokado.
  5. Vispa ihop resterande olivolja, vinäger, salt och peppar och ringla över salladen. Toppa med en klick salsa och färsk koriander.

Anteckning

Har du ingen matberedare går det bra att riva blomkål på rivjärn eller köpa färdigt blomkålsris.