Foto av Burritos med bönor och färs från WW ViktVäktarna

Burritos med bönor och färs

11
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem gillar inte burritos fyllda med godsaker? Här är en väldigt klassisk variant med en färs- och bönröra, sallad, avokadomos, rödlök och ost. Fredagsmys på hög nivå!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Lök

½ st, röd/röda

Avokado

1 liten(t)/små

Lime

1 st

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Nötfärs 5%

400 g

Taco kryddmix

1 msk

Tomater, krossade

1 förp

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Ost riven 17%

1 dl

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Hacka gul lök, skiva rödlök och tärna avokado. Blanda avokadon med pressad lime.
  2. Hetta upp olja i en panna och stek den gula löken några minuter. Pressa ner vitlök och blanda ner färsen. Låt steka med några minuter tills färsen fått färg.
  3. Blanda ner tacokryddor, krossade tomater och sköljda och avrunna bönor, låt sjuda utan lock ca 10 minuter.
  4. Fyll tortillas med färsröra, sallad, avokado, ost och rödlök och rulla ihop.