ViktVäktarna - Burritos med grillad ryggbiff

Burritos med grillad ryggbiff

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillat behöver inte innebära en biff med klyftpotatis. Här grillar vi en kryddig ryggbiff och paprikor, skivar upp det tunt och lägger över i tortillas tillsammans med ris, grönsaker, koriander och en yoghurt- och limesås. Hur gott som helst!

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

1 dl

Paprika

2 st

Spiskummin

½ msk

Paprikapulver

½ msk

Ryggbiff nöt

600 g

Tomat

2 st

Sallad

4 dl

Koriander

1 knippe(n)

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Lime

2 st

Tortillabröd

4 stor(t)/stora

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Halvera paprikorna och grilla med skinnsidan nedåt tills de fått ordentligt med färg och mjuknat något. Skiva sedan upp.
  3. Blanda ihop spiskummin och paprika och gnid in i köttet. Grilla några minuter per sida. Låt vila några minuter och skär sedan upp tunt.
  4. Tärna tomat, strimla sallad och finhacka lite av koriandern.
  5. Blanda ihop ris och hackad koriander. Blanda yoghurt med rivet limeskal.
  6. Fyll tortillas med ris, kött, grönsaker och sås. Pressa över lite lime och toppa med koriander.