Foto av Butternutfalafel från WW ViktVäktarna

Butternutfalafel

6
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem gillar inte falafel? Testa denna härliga variant med butternutpumpa i, hur gott som helst!

Ingredienser

Butternutpumpa

800 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

1 tsk

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Spiskummin

1½ tsk

Koriander

1½ tsk, malen

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Koriander

1 knippe(n)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Turkisk yoghurt 3,5%

1½ dl

Citron

½ st

Vitlök

1 klyfta(or)

Sallad

70 g, blandad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna pumpa och lägg på en ugnsplåt tillsammans med oskalade vitlöksklyftor. Ringla över 2 tsk olja och smaksätt med salt och peppar. Blanda runt och tillaga i ugn tills bitarna är gyllene, ca 30 min.
  3. Skala och skiva lök. Hetta upp 1 tsk olja i en panna och stek löken några min tills den mjuknat.
  4. Lägg pumpa, skalade vitlöksklyftor, lök och avrunna kikärter i en matberedare och mixa till en grov massa. Blanda ner torra kryddor, hackad chili, koriander och persilja och forma 12 bollar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen ca 20-30 min.
  5. Blanda yoghurt med pressad citron och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera falafeln med sallad och sås.

Anteckning

För en matigare måltid, servera i pita-, liba- eller tortillabröd.