ViktVäktarna - Caesardressing

Caesardressing

3
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
En ganska klassisk caesardressing med ägg, ansjovis, citron, senap, vitlök, olivolja och parmesan, utdrygad med hönsbuljong (för ja, vi gillar ju sås!).

Ingredienser

Ägg

2 st

Sardeller (konserv)

6 st

Citron

4 msk, pressad

Hönsbuljong

½ dl

Senap (dijon)

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Salt

½ tsk

Svartpeppar

¼ tsk, nymalen

Olivolja

¾ dl

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Lägg ägg, sardeller, citron, buljong, vitlök, salt och peppar i en matberedare och kör till en slät sås. Tillsätt äggen och mixa tills du har en slät sås. Vispa ner olja, lite i taget. Blanda slutligen ner finriven parmesanost.