Foto av Caesarmacka från WW ViktVäktarna

Caesarmacka

7
Point(s)
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här snackar vi favoritmacka! För har du någonsin träffat någon som ogillar Caesarsallad? Nej just det, inte heller kommer du någonsin stöta på någon som ogillar denna Caesarmacka. En skiva stekt råglevainbröd som toppas med nystekt kyckling, kalkonbacon, sallad, caesardressing och parmesan.

Ingredienser

Olivolja

2 tsk

Kycklingbröstfilé

400 g

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Parmesanost

1½ dl

Citron

½ st

Sardeller (konserv)

3 st

Dijonsenap, honung

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or), liten

Kalkonbacon

4 skiva(or)

Råglevainbröd

4 skiva(or)

Romansallad

4 dl, ca 4 blad

Instruktioner

  1. Värm olja i en panna och stek kycklingen tills den fått färg och är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, 1 dl finriven parmesan, rivet skal och pressad saft från citron, finhackade sardeller, honungsdijon och finriven vitlök.
  3. Stek kalkonbacon i en torr panna och bryt sönder. Stek bröden i samma panna på båda sidor.
  4. Skiva upp kycklingen och strimla sallad.
  5. Bre ut ett tunt lager sås på bröden och fyll på med sallad, kyckling och bacon. Ringla över resterande sås, hyvla över parmesan och servera direkt.