Foto av Caesarsallad med kyckling och senapscrostini från WW ViktVäktarna

Caesarsallad med kyckling och senapscrostini

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig klassiker, här i ViktVäktar-tappning och dessutom en lite rolig twist på crostinin.

Ingredienser

Ägg

2 st

Baguette à 10 cm

1 st

Senap

3 tsk

Olivolja

3 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Kycklingbröstfilé

600 g

Bacon

80 g

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Citron

½ st, 1 msk pressad saft

Parmesanost

6 msk

Ansjovisfilé, konserv

2 st

Sallad

200 g, romansallad

Instruktioner

  1. Hårdkoka äggen, spola dem i kallt vatten. Skala och skär dem i klyftor.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Skiva baguette tunt. Blanda senap, 1 tsk olja och pressad vitlök i en skål. Pensla det på båda sidor av brödet och lägg på plåten. Tillaga i ugn tills de är gyllenbruna och krispiga ca 10 minuter, vänd dem en gång under tiden.
  4. Bryn kyckling i resterande olja ca 2 minuter per sida och lägg över dem i en ugnsfast form. Stek klart i ugnen i ca 10 minuter tills de är genomstekta. Låt vila i 5 minuter och skiva sedan upp.
  5. Knaperstek bacon, låt det rinna av på hushållspapper.
  6. Blanda majonnäs, citronsaft, 2 msk finriven parmesan och finhackade ansjovisfiléer till en dressing.
  7. Blanda sallad, ägg, kyckling och bacon i skålar. Blanda varsamt ner dressingen. Toppa med resterande parmesan och senapscrostinin och ev. nymalen svartpeppar.