Foto av Cajunchili från WW ViktVäktarna

Cajunchili

4
Point(s)
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk chili fast med en Cajun-twist i form av både kryddblandningen och den ”heliga treenigheten” i cajunmatlagning, dvs lök, vitlök och grön chili (i detta fall den inlagda varianten).

Ingredienser

Paprikapulver

1 tsk

Salt

1 tsk

Vitlökspulver

1 tsk

Timjan

1 tsk, torkad

Lökpulver

1 tsk

Svartpeppar

½ tsk

Cayennepeppar

½ tsk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Tomater, hela konserverade

2 förp

Olivolja

2 tsk

Inlagd grön chili, hackad

1 förp, avrunnen/avrunnet, (à 113 g)

Nötfärs 5%

500 g

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Instruktioner

  1. Blanda ihop de torra kryddorna. Ställ åt sidan.
  2. Finhacka lök och vitlök. Klipp tomaterna i burkarna i mindre bitar.
  3. Värm olja i en stor gryta och fräs lök ca 10 minuter. Blanda ner vitlök, avrunnen chili och kryddorna och låt steka med under omrörning ca 1 minut. Blanda ner färs och låt den steka med tills den fått lite färg och blivit smulig.
  4. Häll på tomater, 1 dl vatten och koka upp. Låt sjuda tills grytan tjocknat något, ca 1 timme.
  5. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och smaka ev. av med lite salt och cayenne.

Anteckning

Servera gärna toppad med exempelvis ost, koriander och salladslök. Det är också gott att servera en bit bröd eller lite ris till grytan.