ViktVäktarna - Cake pops med citron och vallmo

Cake pops med citron och vallmo

3
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
24
Svårighetsgrad
Avancerat
Cake pops är det säkraste kortet vi har för ett lyckat kalas! Dessa söta cake pops är gjorda av en citron- och vallmokaka och sedan toppade med vit choklad. Förstår du hur populär du kommer bli när du ställer fram dessa? Testa och se!

Ingredienser

Ägg

2 st

Rörsocker

40 g

Margarin 60%

60 g

Citron

1 st

Vetemjöl

100 g

Bakpulver

1 tsk

Vallmofrön

25 g

Färskost 11%

150 g

Choklad vit

50 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Vispa ner margarin, rivet skal från hela citronen och pressad saft från halva.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver och 20 g vallmofrön i en annan bunke och vänd ner i äggsmeten. Häll kaksmeten i en springform (Ø ca 20 cm) med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 25 minuter.
  4. Låt kakan svalna i 30 minuter, smula sönder den och knåda ihop med färskosten. Forma 12 bollar och ställ in i kylen 15 minuter.
  5. Smält chokladen i vattenbad.
  6. Stick små träspett i bollarna, ringla över den smälta chokladen och stör över resterande vallmofrön. Låt chokladen stelna och servera sedan.