ViktVäktarna - Cannellinisoppa med saffran

Cannellinisoppa med saffran

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Saffran är en vanlig smaksättning i fisksoppa, men funkar även finfint i en vegetarisk bönsoppa! Det är gott att också smaksätta med lite pressad citron på slutet.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

6 st

Olivolja

1 msk

Saffran

½ g

Cannellinibönor, konserv

4 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vatten

2 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Havrefraiche 15%

3 dl

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Finhacka lök och tärna morot och selleri smått.
  2. Värm olja i en stor gryta och fräs grönsakerna ca 15 minuter.
  3. Blanda ner saffran och låt steka med ca 1 minut under omrörning. Tillsätt sköljda och avrunna bönor, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sedan sjuda ca 10 minuter. Blanda ner fraiche och mixa till en jämn soppa. Smaka av med salt.
  4. Strimla chili.
  5. Häll upp soppan i skålar och toppa med chili och koriander.

Anteckning

Frys in det som inte äts upp i matlådor eller fryspåsar, håller fint upp till 3 månader.