ViktVäktarna - Cannelloni med kycklingfärs och sherrysås

Cannelloni med kycklingfärs och sherrysås

12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig partypasta! Gratinerade cannellonis fyllda med kycklingfärs och toppade med en ljuvlig sås med sherry och lagrad ost. Kycklingfärsen kan du så klart byta ut till annan färs.

Ingredienser

Lök

½ medelstor(t)/medelstora

Ägg

2 st

Havregryn

½ dl

Mjölk 0,5%

½ dl

Salt

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Timjan

2 tsk, torkad

Kycklingfärs 5%

500 g

Lasagneplattor, färska

200 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Vatten

2 dl

Kycklingfond

1 msk

Sherry 17%

½ dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Ost 17%

2 dl, riven/rivet

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Riv lök grovt och blanda med ägg, havregryn, mjölk och kryddor i en bunke. Låt svälla 10 minuter.
  3. Tillsätt färsen och blanda ordentligt, fördela sedan på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnsfast form.
  4. Blanda grädde, vatten, fond och sherry i en kastrull. Låt koka upp under vispning. Red med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Ta kastrullen från värmen, blanda ner osten och låt den smälta. Häll såsen över rullarna och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Servera med en god sallad.