ViktVäktarna - Cannelloni med pumpa och spenat

Cannelloni med pumpa och spenat

9
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrika, men milda, cannelloni fyllda med pumpa, spenat och ricotta. Röran smaksätts enbart med vitlök och currypulver, men det är också gott att tillsätta en nypa cayennepeppar!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Butternutpumpa

1 st

Olivolja

2 tsk

Spenat, färsk

200 g

Curry

1 krm, 1-2 tsk

Ricotta

200 g

Lasagneplattor, färska

200 g

Ost 17%

1 dl, riven/rivet

Gräslök

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna pumpa.
  3. Hetta upp olja i en panna och fräs lök, vitlök och pumpa några minuter. Blanda ner spenat och låt den sjunka ihop. Krydda med salt, peppar och curry. Ta från värmen och blanda ner ricotta.
  4. Fördela blandningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg i en ugnsfast form och strö över ost. Tillaga i ugn tills pastan är mjuk och osten gyllene ca 25 minuter.
  5. Strö över gräslök och servera.