Foto av Caponata från WW ViktVäktarna

Caponata

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Caponata är en smakrik grönsaksröra från Sicilien som kan ätas både som huvudrätt eller serverad som tillbehör till pasta eller grillat kött eller fisk.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Aubergine

1 st

Zucchini (squash)

1 st

Stjälkselleri

½ st

Soltorkade tomater i olja, avrunna

½ dl, hackad/hackat

Tomater, krossade

1 förp

Oregano

2 msk, färsk

Timjan

2 msk, färsk

Olivolja

2 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Hönsbuljongtärning

1 st

Honung

2 msk

Äppelcidervinäger

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och finhacka lök. Skala och grovtärna aubergine, grovtärna zucchini, selleri och soltorkade tomater.
  3. Lägg alla grönsaker i en ugnsfast form och tillsätt krossade tomater, oregano, timjan, olja, pressad vitlök, smulad buljongtärning, honung och vinäger. Blanda runt allt och salta och peppra ordentligt. Tillaga grönsakerna i ugnen tills de mjuknat. Det tar ca 30-40 minuter.
  4. Höj ugnstemperaturen till 200° och grill sista 10 minuterna så att grönsakerna får ordentligt med färg.

Anteckning

Gillar du kapris är det gott att blanda ner. Testa även att toppa med rostade pinjenötter.