Foto av Carne guisada i slow cooker (puertoricansk köttgryta) från WW ViktVäktarna

Carne guisada i slow cooker (puertoricansk köttgryta)

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
14 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
4 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Carne guisada är en ljuvlig köttgryta som är populär i såväl Puerto rico som Mexiko. Traditionellt görs den med potatis i, men vi har skippat dem och serverar istället med nystekta majstortillas. Dessutom toppar vi den med krispiga rädisor, heta jalapeños, koriander och riven ost. En riktigt gosig skål med mat helt enkelt.

Ingredienser

Nöt högrev (fett bortskuret)

500 g

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipulver

2 tsk

Spiskummin

1 tsk

Oregano

1 tsk

Vetemjöl

2 msk

Tomater, krossade

5 dl

Paprika

1 st, gul

Chilipeppar

2 st, grön/gröna

Salladslök

2 st

Koriander

1 knippe(n)

Majstortillabröd

8 st, liten/litet

Ost riven 17%

4 msk

Rädisor

4 st

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, jalapeño

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Dela köttet i 2 cm-tjocka tärningar.
  2. Värm olja i en panna och bryn köttet. Salta lätt och lägg över i en slow cooker.
  3. Stek hackad vitlök, chilipulver, spiskummin och oregano hastigt i en panna på låg värme. Tillsätt mjöl och blanda runt. Häll på krossade tomater och låt koka upp. Häll över i slow cookern.
  4. Tärna paprika och finhacka chili och lägg ner i slow cookern. Blanda runt och tillaga 2-3 timmar på hög värme eller 4-6 på låg värme.
  5. Blanda ner strimlad salladslök och koriander. Smaka av med salt och peppar.
  6. Värm tortillas i en stekpanna, lägg över i en handduk under tiden du steker de andra.
  7. Häll upp grytan i skålar och toppa med riven ost, skivade rädisor och jalapeños. Servera med tortillas och limeklyftor.