Carne guisada i slow cooker (puertoricansk köttgryta)
10
Points®
Total tid
4 tim 14 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
4 tim 4 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Carne guisada är en ljuvlig köttgryta som är populär i såväl Puerto rico som Mexiko. Traditionellt görs den med potatis i, men vi har skippat dem och serverar istället med nystekta majstortillas. Dessutom toppar vi den med krispiga rädisor, heta jalapeños, koriander och riven ost. En riktigt gosig skål med mat helt enkelt.
Ingredienser
Nöt högrev (fett bortskuret)
500 g
Rapsolja
2 tsk
Vitlök
2 klyfta(or)
Chilipulver
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Oregano
1 tsk
Vetemjöl
2 msk
Krossade tomater
5 dl
Paprika
1 st, gul
Chilipeppar
2 st, grön/gröna
Salladslök
2 st
Koriander
1 knippe(n)
Majstortillabröd
8 liten(t)/små
Ost riven 17%
4 msk
Rädisor
4 st
Chilipeppar
1 st, grön/gröna, jalapeño
Lime
1 st