Foto av Carpaccio med rostad svamp från WW ViktVäktarna

Carpaccio med rostad svamp

4
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lövtunna skivor oxfilé med rostade skogschampinjoner och riven parmesan. En härlig förrätt som gärna serveras med sallad.

Ingredienser

Oxfilé

200 g

Pinjenötter

2 msk

Champinjoner

12 st, gärna skogschampinjoner

Olivolja

2 tsk

Parmesanost

4 msk

Ruccola

2 dl

Instruktioner

  1. Putsa köttet och lägg det i frys över natt. Låt det tina en stund och skär sedan upp i lövtunna skivor.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de fått fin färg, lägg dem åt sidan.
  3. Skär svampen tunt.
  4. Värm olja i en panna och stek svampen på medelhög värme. Ta från pannan och låt den svalna.
  5. Lägg upp köttet på tallrikar och toppa med svamp, tunt hyvlad ost, nötter och sallad. Krydda med nymald svartpeppar och salt.

Anteckning

Prova gärna att bryna köttet hastigt runt om innan det fryses.