Foto av Cashewpanerad fläskfilé med chilidip från WW ViktVäktarna

Cashewpanerad fläskfilé med chilidip

12
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt fläskfilé med krispignötpanering med fräsch chilidippa.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl, basmati

Fläskfilé

600 g

Ägg

1 st

Sweet chilisås

1 msk

Cashewnötter

30 st

Majsmjöl

2 msk

Fraiche 5%

2 dl

Sweet chilisås

2 msk

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Skiva fläskfilé och krydda med salt och peppar. Vispa upp ägg med 1 msk sweet chilisås. Hacka cashewnötter.
  3. Panera köttbitarna först i majsmjöl sedan i det uppvispade ägget och vänd till sist dem i de hackade nötterna.
  4. Bryn köttet försiktigt på låg värme så att det får lite färg, stek sedan klart det i ugnen i 160° i ca 20 min.
  5. Blanda fraiche med 2 msk sweet chili. Servera de krispiga biffarna med chilidip, ris och sallad.

Anteckning

Gör cashewhacket så grovt eller fint du önskar, tänk bara på att ju grövre desto mindre på varje köttbit. Är du nötallergiker, skippa dem och dubbelpanera i majsmjölet istället, d v s vänd först en gång i mjölet, därefter i ägg- och chiliblandningen och sedan i majsmjölet igen.