ViktVäktarna - Cevapcici med ajvar

Cevapcici med ajvar

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Cevapcici, dessa saftiga och smakrika balkanbiffar, är hur enkla som helt att göra hemma själv. Vi har smaksatt dem med chili, vitlök, persilja och ajvar och serverar dem i tortillas tillsammans med yoghurt, ajvar och råa och krispiga grönsaker.

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Chilipulver

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Ajvar relish

2 dl

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Olivolja

2 tsk

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Tortillabröd

4 liten(t)/små

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Instruktioner

  1. Blanda färs, chili, pressad vitlök, finhackad persilja, ½ dl ajvar, salt och peppar. Forma 8 avlånga biffar.
  2. Värm olja i en panna och stek biffarna tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 10 minuter.
  3. Dela morötter i stavar och blomkål i små buketter.
  4. Stek tortillabrödet i torr panna eller värm i ugnen.
  5. Servera cevapcici med tortillabröd, yoghurt, resterande ajvar, blomkål och morötter.